menue - top
Main History The Project Leaves Guestbook Links Menue
English Korean Russian Portuguese Italian German
French Spanish Japanese Chinese Romanian Ukrainian

Dragi prieteni ai Planetei Origami!

Bine ati venit pe site-ul proiectului international Origami Peace Tree Garden!

Origami reprezinta o arta, arta de a īmpaturi o simpla foaie de hārtie si de a crea ceva: o floare, o pasare, un fluture etc. Fiind nevoie doar de o foaie de hārtie, este o arta de care se poate bucura oricine, oriunde.

Proiectul Artistic International "World Origami Peace Tree Garden" a fost creat pentru a oferi oamenilor un strop de fericire prin intermediul lucrurilor frumoase obtinute din hārtie. Proiectul a fost initiat de catre familia Levashov (Larisa, Aleksandr si Anastasia) din Rusia īn anul 2000, coordonatori ai

Obiectivele proiectului urmaresc sa transmita arta origami cāt mai multor popoare din īntreaga lume si sa promoveze o lume mai buna si mai pasnica prin educarea tinerilor si adultilor īn spiritul filantropic si non-discriminator prin intermediul artei, accentul punāndu-se pe prietenie, solidaritate si toleranta.

Logo-ul proiectului, simbolizat de un cocor –simbol al pacii, si de un vapor –simbol al prieteniei, reuneste lucrarile tuturor participantilor.


Administratia IAP – fondatorii proiectului OPT – īn colaborare cu partenerii din tarile gazda organizeaza festivalul de doua ori pe an – editiile de primavara si de toamna.

Persoane de toate vārstele si de pe tot cuprinsul globului pamāntesc sunt invitate sa participe la acest proiect ce nu tine cont de bariere etnice, religioase sau lingvistice.

"World Origami Peace Tree Garden" este o miscare internationala care are īn vedere promovarea pacii, prieteniei universale, artei si educatiei.

IAP "Peace Tree" īsi asuma urmatoarele sarcini:
 • Sa gasesca organizatii sau persoane care sunt interesate de "cresterea" unui "copac al pacii2 īn propria lor tara īmpreuna cu membrii IAP.
 • Sa lanseze un anunt international despre urmatorul Festival OPT si sa invite lumea sa participe.
 • Sa ofere tarii gazda recomandari si informatii necesare īn legatura cu Festivalul OPT.
Īndatoririle tarii gazda sunt urmatoarele:
 • Sa-si asume toate responsabilitatile cu privire la Festivalul OPT.
 • Sa primeasca lucrarile origami si sa le īnregistreze.
 • Sa sustina Festivalul OPT īntr-un ambient corespunzator.
 • Sa realizeze si sa trimita diplome si brosuri tuturor participantilor īn decurs de o luna de la īncheierea Festivalului.
 • Sa trimita informatii cu privire la Festivalul OPT din tara gazda, precum si despre mestesugurile si arta traditionala, la adresa IAP pentru Muzeul Peace Tree.
 • Toate lucrarile origami vor apartine tarii gazda.
 • Toate cheltuielile vor fi suportate de tara gazda.
 • Tema festivalului precum si alte detalii vor fi discutate de catre consiliul de administratie al IAP īmpreuna cu tara gazda.
Din 2000 pāna īn prezent aproximativ 5000 de participanti din 54 de tari au luat parte la editiile Festivalului Peace Tree prezentāndu-si lucrarile origami

Tarile participante la proiect sunt: Argentina, Aruba, Australia, Belarus, Bolivia, Brazilia, Canada, Cehia, Chile, China, Columbia, Coreea de Sud, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Filipine, Franta, Germania, Grecia, India, Indonezia, Iran, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Kazahstan, Kārgāzstan, Letonia, Malaysia, Malta, Marea Britanie, Mexic, Moldova, Noua Zeelanda, Olanda, Panama, Peru, Polonia, Portugalia, Romānia, Rusia, Singapore, Spania, Sri Lanka, Statele Unite, Sudan, Tailanda, Taiwan, Ungaria si Vietnam.

Speram ca proiectul international Origami Peace Tree Garden va ajunge la inimile celor ce iubesc pacea si arta, iar oameni de pretutindeni vor sprijini aceasta initiativa.

We'd like to ask all interested in the above project to publish a brief info about the OPT Festival in their media.

We sincerely hope the World Origami Peace Trees Garden Project will reach the hearts of those who love Peace and Art and people from around the world will support this peaceful initiative.

Suntem siguri ca, mai devreme sau mai tārziu, nenumarate tari īsi vor "creste" propriul "copac origami" si se va crea pe pamānt o frumoasa

la initiativa noastra, a celor ce luptam pentru Pacea Internationala!

Va rugam sa nu ezitati sa contactati consiliul de adminsitratie al IAP "Peace Tree" pentru detalii.

Iubim Pacea! Iubim Origami!

Larisa, Aleksandr si Anastasia Levashov

Traducerea si adaptarea din limba engleza
Daniela Ciubotariu
Liceul Teoretic "Miron Costin" Iasi
www.licmcostin.ro


You are visitor number counter

The Project Web Designer: Gerwin Sturm, Austria


All rights reserved.
No part of this site may be reproduced without the prior permission of the IAP "Peace Tree" administration.